Запрошуємо до участі у науковому семінарі

За підтримки Міністерства освіти і науки України та Національного ЕРАЗМУС+ офісу в Україні Глухівський національний педагогічний університет ім. О. Довженка запрошує до участі у всеукраїнському науково-практичному семінарі «Досвід європейського союзу у сфері реагування на виклики безпеки».

Дата і час проведення: 9 грудня 2021 р. о 14.00 год. онлайн

Місце проведення: конференція Zoom

Для участі у науково-практичному семінарі необхідно до 08.12.2021 р. зареєструватися за посиланням

Цільова група: студенти, аспіранти, викладачі, науковці, вчителі ЗЗСО.

Мета: вивчення та аналіз досвіду Європейського Союзу у сфері реагування на сучасні виклики безпеки.

Напрями для обговорення:

    • формування функції антикризового управління ЄС, в тому числі шляхом розвитку Спільної безпекової і оборонної політики ЄС, реалізації її військового та цивільного вимірів;
    • співробітництво між СС і НАТО, як ключового елементу порядку денного ЄС у сфері безпеки й оборони, що знайшло відображення в процесі трансформації обох організацій – у розробці Стратегічного компасу ЄС та концепції розвитку Північноатлантичного альянсу «НАТО 2030»;
    • реагування ЄС на такі безпекові виклики як кібербезпека, кліматичні зміни, нові технології, міграційні потоки та розвиток інших тенденцій, які мають суттєвий вплив на безпеку та геополітичні наслідки в цілому.

Очікувані результати: Знання, отримані під час семінару, будуть сприяти професійному розвитку викладачів, вчителів, здобувачів освіти в питаннях європейської інтеграції та її безпекових аспектів. Учасники зможуть використовувати набуті знання та досвід, накопичені під час семінару, у своїй педагогічній діяльності, постійно збагачувати його для підтвердження нового європейського типу мислення, високого рівня знань безпекової політики ЄС.

Усі учасники семінару отримають сертифікати

За результатами семінару будуть опубліковані тези доповідей (електронний варіант).

Просимо надсилати тези доповідей до 08.12.202 і р. на адресу: gnpuhistorv@gmail.com